Chatbericht sturen naar iemand buiten je organisatie op Teams

,

 2,417 keer gelezen

Op Microsoft Teams wil je een bericht sturen via de chat naar een persoon die niet bij jouw organisatie werkt. Hoe begin je precies zo’n chat? En wanneer kan je iemand nu wel en niet met iemand chatten buiten jouw organisatie? Lees verder voor de antwoorden op deze vragen en de precieze stappen.

Chatbericht sturen naar een extern persoon

1

Om iemand een chatbericht te kunnen sturen naar iemand, moet deze persoon een e-mailadres hebben dat gekoppeld is aan Microsoft Teams. Vaak is dit het zakelijke e-mailadres, je komt er snel genoeg achter of dit het geval, door het gewoon even te testen.

2

Kies voor Chat, kies daarna voor Nieuwe chat of klik op het teken rechtsboven.

3

Vul het volledige e-mailadres in van je contactpersoon die je een chatbericht wilt sturen. Klik daarna op het e-mailadres extern zoeken. 

4

Je ziet nu het e-mailadres met (Extern) erachter staan. Dit betekent dat je deze persoon een chatbericht kan sturen en zelfs kan (video)bellen. Zie je dit niet? Dan heeft de persoon die je wilt chatten waarschijnlijk geen Microsoft Teams. Je kan deze persoon nog steeds wel uitnodigen voor een Microsoft Teams meeting, lees er hier meer over: Vergaderen met externen zonder Microsoft Teams en account. Klik nogmaals op het e-mailadres.

5

De persoon die je wilt chatten ziet nu nog niks. Zodra je het eerste bericht stuurt is de chat definitief.

Zie ook: 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.