6,200 keer gelezen

Tja, soms is er geen enkele andere mogelijkheid. Iemand maakt teveel geluid of misdraagt zich in jouw meeting op Microsoft Teams. Of laten we het leuk houden: iemand is gewoon vergeten dat hij/zij nog in de meeting zat. Je kan als presentator deelnemers verwijderen uit een meeting.

Wil je gewoon de meeting afsluiten? Dan hoef je niet iedereen te verwijderen voordat je meeting verlaat. Je kan namelijk voor iedereen de meeting in een keer afsluiten: Een vergadering stoppen of beëindigen in Teams.

Zie ook: 

Deelnemers verwijderen uit de Teams meeting

1

Klik op het icoon voor Deelnemers bovenaan in de balk.

2

Klik op de drie puntjes naast de persoon die je presentator wilt maken en kies Uit de vergadering verwijderen.

3

Verwijderde deelnemers kunnen niet zien door wie ze verwijderd zijn.

4

Kunnen we jouw organisatie helpen bij Teams of Microsoft 365? Neem direct contact op, of bekijk onze diensten.

Stel vragen over deze handleiding hieronder! 

12 antwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Rijnko
   Bedankt voor de vraag, een hele goede. Helaas kan een persoon, zolang hij/zij over de uitnodiging beschikt, blijven deelnemen aan een vergadering. Wat je echter wel kan doen is een ‘lobby’ instellen voor een vergadering. Dat doe je bij ‘vergaderopties’, neem hier eens een kijkje.
   Een ‘lobby’ houdt in dat iedereen die wil deelnemen eerst in een ‘wachtruimte’ moet wachten tot hij/zij toegelaten wordt door de presentator van de meeting.

   Ik hoop dat het helpt.
   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Dave,
   Bedankt voor de vraag. Momenteel is het helaas niet mogelijk om te zien wie de persoon was die jou uit de vergadering gooide.
   Wel kan je een kijkje nemen naar zogenaamde ‘rechten’ waardoor je kan voorkomen dat iemand je verwijderd, neem hier eens een kijkje.

   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Jeannine,
   Dat klinkt als een vervelend probleem. Het beste wat je kan doen is kijken naar zogenaamde ‘rechten’. Hiermee kan je aangeven welke personen welke dingen kunnen doen. Hier vind je van alles over wat presentatoren onderscheidt van normale deelnemers en hoe dit in zijn werk gaat.

   Succes en groeten,
   Stephan

   Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Ruben,
   Bedankt voor de vraag. Over het algemeen is iedere deelnemer standaard een presentator. Hierdoor kan iedereen dus anderen uit de vergadering verwijderen. Als je dit wil wijzigen raad ik aan om naar vergaderopties te kijken.

   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden
 1. Lotte
  Lotte zegt:

  Hallo,

  Ik heb ook het probleem dat kinderen elkaar uit de vergadering verwijderen. Ook als ik presenteren op ‘alleen ik’ heb staan, kan dit nog gebeuren. Hoe kan ik dit uitzetten?

  Groetjes, Lotte

  Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Lotte,
   Dat klinkt als een groot probleem. Ik heb het net nog even getest en als het goed is zouden deelnemers dat niet kunnen doen als je presenteren op ‘alleen ik’ zet. Heb je op ‘opslaan’ geklikt nadat je de opties hebt gewijzigd? Je kan dit ook altijd even controleren door naar de vergaderopties te kijken tijdens een meeting te kijken.
   Wat ook zou kunnen is dat de de deelnemers wel zeggen dat ze uit de vergadering worden verwijderd terwijl ze het eigenlijk zelf verlaten.

   Laat gerust meer van je weten.
   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden
 2. Paula
  Paula zegt:

  Vanmorgen werd een kind tijdens de vergadering uit de groep verwijderd en die kreeg de melding “iemand heeft u uit de vergadering verwijderd”. Bij deze melding stond de profielfoto van een klasgenoot. Zou het deze klasgenoot kunnen zijn geweest? (Het kind kennende is dit goed mogelijk overigens…)

  Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Paula,
   Bedankt voor je bericht. Momenteel is het niet mogelijk om te zien door wie je uit de vergadering wordt verwijderd. Het bericht “Iemand heeft u uit de vergadering verwijderd” krijgt de persoon wel te zien, maar meer niet. Als de leerling toch iemand blijft aanwijzen kan je de leerling altijd vragen om een ‘schermopname’ te maken van het bericht wanneer het nog een keer gebeurt.

   Je kan ook volledig voorkomen dat leerlingen elkaar uit de vergadering verwijderen door een kijkje te nemen naar zogenaamde ‘rechten’. Daarmee kan je instellen dat alleen jij leerlingen kan verwijderen en dempen. Neem hier eens een kijkje.

   Ik hoop dat het helpt.
   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *