Team aanmaken in Microsoft Teams

,

 4,100 keer gelezen

Je kan makkelijk een nieuw team aanmaken in Microsoft Teams en kan je ook kiezen of dit team openbaar of privé is. Niet iedereen bij een organisatie kan een nieuw team aanmaken. Dit heeft te maken met de rechten die zijn ingesteld. Vaak worden er bij een organisatie ook afspraken gemaakt over het aanmaken van Teams zodat het overzichtelijk blijft. Tip: zit je tijdelijk op een computer zonder teams? Klik hier om teams te gebruiken in de browser!

Lees de onderstaande handleiding voor meer info of bekijk de video.

Een nieuw team aanmaken

1

Klik aan de linkerkant in het menu op Teams.

2

Klik onderaan op lid worden van een team of..

3

Klik op Team maken. 

4

Kies hier of je een geheel nieuw team in Teams wilt aanmaken of gebruik wilt maken van een bestaande groep zoals een Outlook- of SharePoint groep wilt gebruiken.

5

Kies voor hoe jouw team zichtbaar is:

Privé: Iemand moet uitgenodigd worden door een beheerder.

Openbaar: Iedereen in de organisatie kan lid worden en dus ook de bestanden en gesprekken bekijken.

Hele-organisatie: Iedereen in de organisatie wordt lid. Ook medewerkers die pas later bij de organisatie komen.

6

Kies een naam een naam en beschrijving. Dit is vooral erg belangrijk bij openbare teams. Zo kunnen medewerkers bepalen of het goed is om lid te worden van een team.

7

Voeg personen toe aan het team. Vul de eerste letters van de naam in en persoon verschijnt automatisch als suggestie. Klik erop om te kiezen. Je kan op deze manier alle leden selecteren. Klik daarna op Toevoegen. Zie hier meer informatie over het uitnodigen van mensen.

8

Bepaal wie er lid en eigenaar zijn in het team. Een lid heeft minder rechten dan een eigenaar, een eigenaar kan bijvoorbeeld personen toevoegen en verwijderen. Omdat jij het team hebt aangemaakt ben je automatisch eigenaar.

 

9

Klik op Sluiten en je team is klaar voor gebruik.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

    Plaats een Reactie

    Meepraten?
    Draag gerust bij!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.