Buiten je organisatie bellen met Microsoft Teams

Timon Moes - 4-7-2024
Microsoft Teams

Je wil iemand (video)bellen buiten je organisatie in Microsoft Teams. Het is mogelijk om iemand spontaan op te bellen via Teams. Natuurlijk kan je ook een afspraak inplannen via de Agenda in Teams en daar personen buiten je organisatie voor uitnodigen. Lees de onderstaande stappen om erachter te komen hoe je iemand buiten je organisatie opbelt.

Microsoft Teams – Bellen buiten jouw organisatie

1

Om iemand te bellen buiten je organisatie moet deze persoon een e-mailadres hebben dat gekoppeld is aan Microsoft Teams. Vaak is dit het zakelijke e-mailadres, je komt er snel genoeg achter of dit het geval, door het gewoon even te testen.

2

Kies voor Chat, kies daarna voor het teken rechtsboven. Klinkt een beetje verwarrend inderdaad om de chat te kiezen, maar zometeen snap je het :).

Nieuwe Chat

3

Vul het volledige e-mailadres in van je contactpersoon die je wilt (video)bellen en klik daarna op het e-mailadres extern zoeken. 

Image 20220418 194033

Je ziet nu het e-mailadres met (Extern) erachter staan. Dit betekent dat je deze persoon kan (video)bellen. Zie je dit niet? Dan heeft de persoon die je wilt bellen waarschijnlijk geen Microsoft Teams. Je kan deze persoon nog steeds wel uitnodigen voor een Microsoft Teams meeting.

 

5

De persoon die wilt bellen of videobellen ziet nu nog niks. Kies het teken om te videobellen of het teken om te bellen linksboven.

Iemand Opbellen 1 1500x341

Willen jij en jouw collega's efficiënter werken met Microsoft Teams?