STOOV Warmtedeken Big Hug (XL): Hoe werkt het?

Timon Moes - 22-3-2024

In deze review bespreken we de Stoov Big Hug (XL) warmtedeken, een luxe warmtedeken die speciaal is ontworpen om comfort en warmte te bieden. De deken is behoorlijk prijzig, maar biedt diverse functies die we uitgebreid zullen testen.

Inhoud van de doos

Bij het unboxen van de Stoov Big Hug (XL) warmtedeken vinden we de volgende items:

  • Een oplaadsnoer
  • De warmtedeken zelf
  • Een batterij in een apart doosje

Eerste indruk

De warmtedeken voelt erg zacht aan en is mooi verpakt met een touwtje eromheen. De deken is vrij groot, maar het is duidelijk dat hij niet bedoeld is om onder te kruipen. Het idee is dat je er vooral op gaat zitten om warmte te ervaren.

Installatie en Gebruik

1. Batterij plaatsen

   - Aan de achterkant van de deken zit een rits waar de batterij in moet.
   - Binnenin de deken bevindt zich een snoertje waar de batterij aan gekoppeld moet worden.
   - Nadat de batterij is aangesloten, wordt deze in een speciaal vakje geplaatst en met een klittenband vastgezet. Vervolgens rits je het vakje dicht.

2. Aanzetten en warmtestanden
   - De deken heeft een logo dat fungeert als aan-/uitknop.
   - Door op de knop te drukken, zie je drie verschillende lampjes die de warmtestanden aangeven:
     - Eén lampje: 28-32 graden (laagste stand)
     - Twee lampjes: 35-39 graden (middelste stand)
     - Drie lampjes: 42 graden (hoogste stand)

Warmte-ervaring

De voorkant van de deken wordt warm, terwijl de achterkant niet opwarmt. Dit maakt het ideaal om de deken op de bank te leggen en erop te zitten. De standaardbatterij geeft anderhalf tot drie uur warmte, maar er is ook een betere batterijoptie die drie tot zes uur warmte biedt.

Na het inschakelen van de hoogste stand wordt de deken snel warm, wat erg comfortabel aanvoelt. Dit kan helpen om de verwarming lager te zetten en toch warm te blijven.

Gebruik en Comfort

Hoewel de deken niet breed genoeg is om volledig onder te kruipen, is hij wel zeer geschikt om op te zitten. De stof is aantrekkelijk, met een witte, wollige uitstraling die doet denken aan schapenvacht. 

Voor veiligheid schakelt de deken automatisch uit na acht uur en is er een oververhittingsbeveiliging ingebouwd. Dit maakt de deken veilig in gebruik, zelfs als je hem lange tijd aan laat staan.

Toepassingen

De Stoov Big Hug (XL) warmtedeken is ideaal voor gebruik op een bureaustoel, waardoor je comfortabel en warm kunt werken. De batterij kan gemakkelijk onder de deken geplaatst worden, en het zachte materiaal zorgt voor extra comfort.

Conclusie

De Stoov Big Hug (XL) warmtedeken is een luxe, comfortabele oplossing voor koude dagen. Hoewel hij wat prijzig is en niet bedoeld om onder te kruipen, biedt hij uitstekende warmte en comfort voor wie erop zit. De verschillende warmtestanden en de veiligheidseigenschappen maken het een veelzijdige en betrouwbare warmtedeken. Perfect voor op de bank of in je bureaustoel om je werkplek op te warmen.