Sonos Era 100 of Era 300: Wat zijn de verschillen?

Timon Moes - 20-3-2024

Sonos Era 100 vs Sonos Era 300: Wat zijn de verschillen? 

Als je op zoek bent naar een topklasse draadloze speaker, dan ben je bij Sonos zeker aan het juiste adres. Maar met de komst van de nieuwste modellen, de Era 100 en Era 300, sta je misschien voor een dilemma. Welke past het beste bij jou: de Era 100, de meer subtiele spreker van de twee, of de Era 300, die uitblinkt in meeslepend geluid? Laten we deze knappe jongens eens naast elkaar leggen en kijken welke speaker jouw volgende muzikale compagnon wordt.

Ontwerp & Geluidskwaliteit

Laten we starten met wat voor velen het belangrijkste aspect is: de geluidskwaliteit. De Era 100 komt met twee tweeters en één woofer, wat hem een geweldige keuze maakt voor heldere hoge tonen en diepe bassen in kleinere ruimtes. De Era 300, daarentegen, heeft zes ingebouwde speakers waaronder meerdere tweeters en woofers, om je een 360-graden geluidservaring te geven die je echt helemaal omringt met muziek. De Era 300 heeft ook Dolby Atmos. 

Connectiviteit

Op het vlak van connectiviteit leggen beide speakers de lat hoog. Ze ondersteunen wifi om te streamen van al je favoriete muziekdiensten, maar ook AirPlay 2 voor de Apple-gebruikers onder ons. Nieuw is dat beide modellen nu ook Bluetooth ondersteuning bieden, wat ze nog veelzijdiger maakt in gebruik. Helaas heb je om de speaker te verbinden met aux en adapter nodig van € 30,00. 

Spraakassistenten

De Era's hebben alleen Sonos Assistent en Amazon Alexa. Door de ruzie met Google zit er helaas geen Google assistent meer op. 

Prijs

En dan, het onderwerp dat vaak de doorslag geeft: de prijs. De Era 100 is geprijsd aan de toegankelijkere kant, wat het een fantastische optie maakt als je op zoek bent naar de Sonos ervaring zonder je portemonnee compleet te plunderen. De Era 300, met zijn uitgebreidere geluidservaring, zit in een hogere prijsklasse. Maar als je een audiofiel bent die streeft naar het summum in huis-audio, dan is die extra investering zeker de moeite waard.

Era 100: € 260,00

Era 300: € 480,00

Conclusie

Dus, moet je gaan voor de Era 100 of de Era 300? Als je een speaker zoekt die geweldig geluid biedt in een compact formaat zonder je bank te breken, dan is de Era 100 jouw match. Ben je daarentegen op zoek naar de ultieme geluidservaring die je volledig onderdompelt in je favoriete muziek, films, en meer, en vind je het niet erg om daar iets meer voor te betalen, dan zou ik zeker de Era 300 aanbevelen.

Welke je ook kiest, met Sonos weet je dat je in beide gevallen een speaker in huis haalt die jouw muziek en audiolevensstijl naar een hoger niveau tilt.