Galaxy AI: Het is meer dan Circle To Search!

Timon Moes - 18-5-2024

Samsung loopt voorop in de integratie van AI-functionaliteiten in hun toestellen. In dit artikel zetten we de beste functies van Galaxy AI op een rij. Deze innovaties maken je leven een stuk makkelijker en zijn steeds breder beschikbaar op verschillende Samsung-toestellen.

AI in het Toetsenbord

Een van de meest gebruikte functies is de AI-ondersteuning in het toetsenbord. Het icoontje met twee sterretjes opent de mogelijkheid om je bericht automatisch te verbeteren. Je kunt kiezen uit verschillende schrijfstijlen, zoals professioneel, informeel, of sociaal, waarbij ook emojis en hashtags worden toegevoegd. Helaas werkt de vertaalfunctie nog niet in het Nederlands.

Circle to Search

Circle to Search is een functie waarmee je snel informatie kunt opzoeken door een cirkel om een object in een foto te tekenen. Hoewel het vergelijkbaar is met Google Lens, is het beter geïntegreerd in de Samsung-toestellen, wat het gebruiksgemak vergroot. Deze functie werkt ook bij het identificeren van locaties en biedt meteen aanvullende informatie zoals openingstijden.

Foto bewerken met AI

Galaxy AI biedt geavanceerde fotobewerkingsmogelijkheden. Je kunt objecten uit een foto verwijderen, vergroten, of omzetten naar stickers. Ook is het mogelijk om afbeeldingen uit te breiden door het kader te draaien, waarbij ontbrekende informatie automatisch wordt ingevuld. Daarnaast kun je de resolutie van afbeeldingen verbeteren.

Video's verbeteren met AI

AI kan video's omzetten naar slow motion door ontbrekende frames in te vullen, wat zorgt voor een vloeiender beeld. Dit is ideaal voor video's die oorspronkelijk in 25 of 30 frames per seconde zijn opgenomen.

Spraakopnames transcriberen

Hoewel deze functie nog niet in het Nederlands beschikbaar is, kun je spraakopnames automatisch laten transcriberen en samenvatten. Dit werkt ook met de Samsung-browser, waar je websiteteksten kunt samenvatten en vertalen.

Real-Time vertalen tijdens gesprekken

Een bijzonder handige functie is de mogelijkheid om telefoongesprekken in real-time te vertalen. Wat je zegt wordt direct omgezet in de taal van de ontvanger, en vice versa. Helaas werkt deze functie nog niet in het Nederlands, maar de verwachting is dat dit in de toekomst zal veranderen.

AI-Achtergronden creëren

Met Galaxy AI kun je gepersonaliseerde achtergronden genereren. Je kunt kiezen uit verschillende thema's en kleuren, en de achtergrond wordt op het moment zelf gegenereerd. De Photo Ambient Mode, exclusief voor de S24, combineert achtergronden met real-time weersomstandigheden voor een dynamisch effect.

Notities automatisch structureren

In de notitie-app kun je chaotische tekst automatisch laten structureren. Door op het sterretje-icoontje te tikken, kun je kiezen voor automatische indeling, samenvatting, spellingscorrectie en vertaling. Deze functie zorgt ervoor dat je notities overzichtelijk en goed leesbaar blijven.

Conclusie

Samsung blijft innoveren met AI-functionaliteiten die het gebruik van hun toestellen steeds aangenamer en efficiënter maken. Of je nu foto's bewerkt, informatie opzoekt, of spraakopnames transcribeert, Galaxy AI biedt talloze mogelijkheden om je dagelijkse leven te vereenvoudigen.