Flitsmeister Dash: Waarom dit apparaat voor niemand geschikt lijkt?

Timon Moes - 18-5-2024

De Flitsmeister DASH is vandaag verschenen voor €150, met een extra maandelijkse kost van €10 voor een abonnement. Het is onduidelijk wie Flitsmeister met dit apparaat wil bereiken, en ik vraag me af wie het daadwerkelijk zal gebruiken. In deze video probeer ik duidelijk te maken wat de Flitsmeister DASH kan en voor wie het geschikt is.

Vergelijking met de Flitsmeister 2

De Flitsmeister DASH verschilt aanzienlijk van de Flitsmeister 2. De Flitsmeister 2 was bedoeld om je telefoon automatisch te laten opstarten zodra je in de auto stapte, zodat je Flitsmeister niet zou vergeten aan te zetten. Het display van de Flitsmeister 2 is kleiner en we hebben daar eerder een uitgebreide video over gemaakt.

De DASH werkt volledig zonder telefoon, wat de kosten aanzienlijk verhoogt en een maandelijks abonnement vereist. Dit roept de vraag op of je hem ook met telefoon kunt gebruiken om het dure abonnement te vermijden. Helaas kon ik hierover geen informatie vinden, zelfs niet bij de veelgestelde vragen op de website.

Specificaties en Gebruik

De Flitsmeister DASH heeft een rond display, weegt slechts 120 gram en heeft zowel knoppen als een touchscreen. Het apparaat toont duidelijk de maximale snelheid en de snelheid die je zelf rijdt, een verbetering ten opzichte van de Flitsmeister 2. Bij de DASH kun je nu direct specifieke meldingen doorgeven, zoals flitsers of stilstaande auto's, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Kosten en abonnement

Een groot nadeel van de Flitsmeister DASH is het vereiste abonnement van €10 per maand voor de 4G-verbinding. Het apparaat staat zelf in verbinding met het internet, waardoor je altijd updates krijgt over flitsers, ambulances en stilstaande voertuigen. Dit roept echter de vraag op welk probleem dit precies oplost.

Moderne auto's, zoals Tesla's, hebben vaak grote displays waarop je Flitsmeister kunt integreren. Daarnaast kost Flitsmeister Pro slechts €2 per maand, wat aanzienlijk goedkoper is. Hoewel de €10 per maand ook Flitsmeister Pro omvat, blijft het een verschil van €8. De ingebouwde e-sim werkt binnen Europa, maar kan niet als hotspot worden gebruikt.

Voor wie is de DASH?

Het is onduidelijk welke gebruikersgroep de Flitsmeister DASH precies bedient. Mensen met oudere auto's, zoals ik, gebruiken vaak hun telefoon voor navigatie en vinden de Flitsmeister 2 daarvoor al handig genoeg. Het is twijfelachtig of er genoeg gebruikers zijn die zonder navigatie rijden en bereid zijn €10 per maand te betalen om hun telefoon niet te hoeven gebruiken.

Wat zit er in de doos?

Bij de Flitsmeister DASH krijg je een standaard om het apparaat aan vast te klikken, een verbetering ten opzichte van de micro-USB van de Flitsmeister 2. De DASH gebruikt nu USB-C en heeft een sigarettenaansteker-aansluiting, wat suggereert dat het zich richt op mensen met oudere auto's.

Conclusie

Hoewel de Flitsmeister DASH enkele verbeteringen biedt, zoals een touchscreen en specifieke meldingen, maken de hoge kosten en het verplichte abonnement het minder aantrekkelijk. Het is onduidelijk welke problemen het apparaat oplost die niet al door bestaande oplossingen worden aangepakt. Ik heb de DASH besteld en zal binnenkort een video maken om mijn ervaringen te delen.