Flitsmeister Dash: Unboxing en eerste indruk

Timon Moes - 5-8-2024

De Flitmeister Dash: mooi uiterlijk maar matige software 

Na lang wachten was het eindelijk zover: de Flitsmeister Dash werd eind juli geleverd. Hoewel de communicatie van het bedrijf beter had gekund, was de opwinding groot toen het apparaat eindelijk arriveerde. In deze eerste indruk bespreken we de verpakking, de functies en mijn initiële ervaringen met de Flitsmeister Dash.

Uitpakken en eerste Indruk

Bij het uitpakken van de Flitsmeister Dash viel direct de strakke verpakking op. De doos bevatte het apparaat zelf, een aantal accessoires en een pakbon met informatie over retourneren. Een abonnement van 10 euro per maand is vereist voor het gebruik van de Dash, en het is interessant om te zien hoe dit geïntegreerd is met de bestaande Flitsmeister app.Het apparaat voelt stevig en degelijk aan. Het ontwerp valt op door zijn ronde vorm, in tegenstelling tot de meeste rechthoekige of vierkante apparaten zoals telefoons en tablets. De Dash is voorzien van een touchscreen en twee grote knoppen, vergelijkbaar met zijn voorganger, de Flitsmeister 2.

Doos Flitmeister 2

Installatie en eerste gebruik

Het installeren van de Flitsmeister Dash was eenvoudig. Het apparaat wordt geleverd met een USB-C oplader, wat een verbetering is ten opzichte van de verouderde micro-USB van de vorige versie. Er zijn verschillende manieren om de Dash in de auto te bevestigen, waaronder een dashboardstandaard en een ventilatorroosterhouder.

Het opstarten van het apparaat duurde langer dan verwacht, maar eenmaal aan was het scherm helder en intuïtief in gebruik. Het touchscreen reageert goed, hoewel het scherm wat reflecterend is en de resolutie niet bijzonder scherp. Dit is iets wat verder getest zal worden in de uitgebreide review.

Houder Ventilatierooster Flitsmeister Dash Auto

Functies en mogelijkheden

Een van de meest gepromote functies van de Flitsmeister Dash is de mogelijkheid om flitsers en andere verkeersinformatie door te geven. Dit kan via de grote knoppen of door op het touchscreen te tikken. Daarnaast biedt de Dash de mogelijkheid om parkeerlocaties op te slaan en ritten te registreren.

Wat opviel tijdens het gebruik is dat de Dash niet alleen afhankelijk is van een simkaart voor internetverbinding, maar ook geen mogelijkheid biedt om deze simkaart te verwijderen. Dit maakt het apparaat minder flexibel in gebruik. Bovendien lijkt het apparaat soms traag te reageren, vooral bij het opstarten en het doorvoeren van updates.

Flismeister Dash Flitser Melden

Abonnementen en kosten

Een belangrijk punt van overweging is het verplichte abonnement van 10 euro per maand. Dit abonnement biedt toegang tot extra functies zoals rithistorie en flitshistorie. Het is echter niet duidelijk waarom de Flitsmeister Dash niet gewoon de internetverbinding van een telefoon kan gebruiken, zoals de goedkopere Flitsmeister Pro (3 euro per maand).

Dit roept de vraag op of de extra kosten gerechtvaardigd zijn, vooral aangezien het apparaat zelf al 150 euro kost. Over een periode van vijf jaar kunnen de abonnementskosten flink oplopen, waardoor de totale kosten voor het gebruik van de Flitsmeister Dash aanzienlijk zijn.

Scherm Bij Flitsmeister Dash Uitzetten

Conclusie

De Flitsmeister Dash maakt een solide eerste indruk met zijn strakke ontwerp en duidelijke focus op verkeersveiligheid en gebruiksgemak. Echter, er zijn enkele nadelen, zoals de verplichte simkaart, de relatief hoge abonnementskosten en de soms trage prestaties. De uitgebreide review zal meer inzicht geven in de lange termijn prestaties en gebruikservaring.

Voor degenen die al bekend zijn met de Flitsmeister 2, biedt de Dash enkele verbeteringen zoals een groter en helderder scherm, een krachtigere speaker en meer directe meldingsopties. Toch lijkt de software nog niet volledig af en biedt het apparaat beperkt extra functionaliteit in vergelijking met zijn voorganger.

Voor nu blijft de vraag of de Flitsmeister Dash de extra kosten en beperkingen waard is. Laat ons weten welke vragen je hebt en wat je graag terug wilt zien in de uitgebreide review. Misschien zie ik iets over het hoofd wat jij wel opmerkt.

Flismeister Dash Ontvangen