De Flitsmeister Dash: ik reed er één week mee

Timon Moes - 18-8-2024

Flitsmeister Dash: Voor- en Nadelen Uit de Praktijk

De Flitsmeister Dash is een relatief nieuw apparaat dat automobilisten helpt bij het detecteren van flitsers en het bijhouden van hun ritten. Het apparaat, dat €150 kost, biedt daarna een abonnement aan voor €10 per maand. Na een week gebruik zijn er duidelijke voor- en nadelen naar voren gekomen.

Voordelen van de Flitsmeister Dash

1. Eenvoudig in gebruik zonder telefoon
Een van de grootste voordelen van de Flitsmeister Dash is dat het apparaat een eigen mobiele internetverbinding heeft. Dit betekent dat je je telefoon niet nodig hebt om updates over flitsers te ontvangen. Dit kan bijzonder handig zijn als je liever je telefoon niet steeds aan het dashboard hebt hangen.

Flitser Bevestigen Dash

2. Duidelijke snelheidsaanduiding
Het apparaat toont nauwkeurig je snelheid en waarschuwt je wanneer je te hard rijdt. De animaties zijn duidelijk en overzichtelijk, wat het makkelijk maakt om je snelheid in de gaten te houden, zeker bij trajectcontroles. De blauwe ring die aangeeft hoever je bent in een trajectcontrole is een leuke en handige toevoeging.

Duidelijke Snelheidsindicatie Dash

3. Parkeerfunctie
Een andere handige functie is de parkeerfunctie. Na eenmalige setup via de app, kun je met één klik de parkeermodus activeren. Dit voorkomt dat je vergeet om je parkeertijd te stoppen, vooral in betaalde zones. Het apparaat herinnert je eraan wanneer je weer gaat rijden.

Parkeren Dash

Nadelen van de Flitsmeister Dash

1. Beperkte functies voor de prijs
Hoewel de Dash een groot en mooi scherm heeft, zijn de mogelijkheden beperkt. Je kunt bijvoorbeeld niet navigeren, muziek bedienen of telefoongesprekken voeren via het apparaat. Dit zijn functies die wel beschikbaar zijn op andere systemen zoals Android Auto en Apple CarPlay. Dit maakt het apparaat minder aantrekkelijk voor gebruikers die meer functionaliteit verwachten voor de prijs.Snelheidsindicatie Duidelijk Fm Dash

2. Abonnementskosten
Een van de grootste nadelen is het verplichte abonnement van €10 per maand. Hoewel het apparaat zelf eenmalig €150 kost, zorgen de maandelijkse kosten ervoor dat het apparaat op de lange termijn behoorlijk prijzig wordt. Dit zou anders zijn als het mogelijk was om het apparaat volledig via de telefoon te gebruiken, zonder abonnement.

3. Problemen met de interface
De interface is soms wat onhandig. Het scherm is weliswaar groot, maar de bediening is niet altijd even intuïtief. Voor het selecteren van meldingen moet je eerst een standaardkeuze maken, en daarna door meer opties bladeren. Dit kan eenvoudiger door alle opties direct op het scherm beschikbaar te maken. Daarnaast is de reflectie van het scherm een probleem bij lagere helderheid, hoewel dit opgelost kan worden door de helderheid handmatig op 100% te zetten.

4. Bugs en onnauwkeurigheden
Het apparaat heeft nog enkele kinderziektes. Zo kreeg de gebruiker meldingen over wegwerkzaamheden zonder geluid, en werd de maximumsnelheid niet altijd correct weergegeven. Ook de nieuwe functie om je flitshistorie te bekijken werkt niet naar behoren, met onjuiste data over momenten waarop je geflitst zou kunnen zijn.

Conclusie

De Flitsmeister Dash biedt een aantal nuttige functies, zoals een nauwkeurige snelheidsmeter en een handige parkeerfunctie, maar komt ook met enkele nadelen. De beperkte functionaliteit in vergelijking met andere systemen en de maandelijkse abonnementskosten maken het een investering die niet voor iedereen de moeite waard is. Bovendien zijn er nog enkele bugs en interfaceproblemen die de gebruikservaring kunnen beïnvloeden. Het is afwachten of toekomstige updates en nieuwe functies de Dash aantrekkelijker zullen maken. Tot die tijd blijft het de vraag of de Flitsmeister Dash echt een waardevolle toevoeging is voor iedere automobilist.

Flitsmeister Dash Werkzaamheden