Verwijderde bestanden op Microsoft Teams terughalen uit prullenbak

Timon Moes - 28-6-2024
Microsoft Teams SharePoint

Oei… je bent opeens een aantal of alle bestanden kwijt in je kanaal op Microsoft Teams. Dit kan de beste overkomen en is gelukkig ook op te lossen. In deze handleiding wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de verwijderde bestanden van Teams kan terughalen via SharePoint. Bekijk de video of lees de onderstaande handleiding.

Verwijderde bestanden terugzetten in je Team

1

Ga naar het kanaal waar je bestanden kwijt bent en klik op Bestanden. Kies vervolgens Openen in SharePoint, het kan zijn dat je hier eerst voor op de drie puntjes moet klikken. Op Mac wordt er helaas niet gelijk overschakeld naar de browser, open daarom zelf Safari of je standaard browser, je ziet dan dat de juiste pagina al is geopend en kan eventueel inloggen met je Microsoft account.

Alternatief: Ga direct naar SharePoint, ga naar website: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/sharepoint/collaboration

Open in Share Point Op Teams 1500x398

2

Klik op Prullenbak en kijk welke bestanden er eerst in je kanaal op Teams stonden. Bij Oorspronkelijke locatie kan je controleren in welk kanaal deze bestanden eerst stonden.

Prullenbak Sharepoint 1030x376

3

Selecteer de bestanden in de prullenbak die je wil terugzetten en klik bovenaan op Terugzetten. Yes, de bestanden zijn weer terug in je kanaal op Microsoft Teams.

Terugzetten 2048x718

Willen jij en jouw collega's efficiënter werken met Microsoft Teams?