Presentator instellen voor een Teams vergadering

Timon Moes - 14-7-2024
Microsoft Teams

Voor een meeting in Teams kan je instellen wie er mogen presenteren tijdens de vergadering. Presentatoren kunnen een PowerPoint presenteren, hun scherm delen en nog veel meer. 

1

Klik in de agenda op de ingeplande vergadering. In dit geval wil je dus een reeds geplande vergadering aanpassen, maar weet dat je dit ook kan aanpassen tijdens het plannen.

Afspraak in Agenda

2

Kies in dit scherm voor de drie puntjes rechtsboven en daarna Vergaderopties of Vergaderopties helemaal onderaanDit zijn twee knoppen die naar dezelfde plek leiden.

Vergaderopties Teams

Tijdens de eerste keer een vergadering plannen, zijn de vergaderopties al deels in beeld. Kies voor Meer opties. 

Meer Opties

3

Er opent een pagina in de browser, soms wordt er nog gevraagd om in te loggen met je zakelijke Microsoft account. Je ziet hier wie er tijdens de vergadering kunnen presenteren. Standaard is het vaak ingesteld op Iedereen. Je kan hier ook kiezen voor Specifieke personen of Personen binnen jouw bedrijf (waardoor externen niet kunnen presenteren). Wanneer je kies voor Specifieke personen kan je een aantal presentatoren kiezen door hun naam in te typen, deze personen moeten wel uitgenodigd zijn voor de vergadering. 

Presentatoren

4

Kies voor Opslaan.

Vergaderopties tijdens een vergadering 

De vergaderopties kan je als organisator of medeorganisator ook tijdens een de vergadering aanpassen via de Meer > Instellingen en dan Vergaderopties.

Vergaderopties Tijdens Vergadering

Vergaderopties in Outlook

In Outlook kan je ook de vergaderopties aanpassen. Hiervoor hoef je ook niet eerst deelnemers uit te nodigen.

Vergaderopties 20220524 170544

 

Willen jij en jouw collega's efficiënter werken met Microsoft Teams?