Deelnemen aan Teams meeting via browser zonder account

, ,

 18,405 keer gelezen

Je kan deelnemen aan een Microsoft Teams meeting via de browser. Hiervoor hoef je geen Microsoft account te hebben of Teams te installeren. Hoe ziet dit er precies in de praktijk uit? Volg de stappen hieronder om erachter te komen. Bekijk de video of lees de onderstaande handleiding.

Deelnemen aan Teams meeting zonder account in de browser, bijvoorbeeld Google Chrome

 

1

Google Chrome werkt op dit moment het beste als je deelneemt aan een meeting via Browser. Met Google Chrome kan je namelijk ook je scherm delen, erg handig als je bijvoorbeeld een presentatie wilt geven. Gebruik in ieder geval geen Internet Explorer, die wordt niet meer ondersteund. Teams werkt nog beter als je het installeert, dit is gratis en je hebt er ook geen Microsoft account voor nodig, bekijk voor meer informatie op: Microsoft Teams gratis downloaden en installeren.

Google Chrome of Microsoft Edge

 

2

Je krijgt van de persoon die de meeting organiseert vaak een e-mail die er ongeveer zo uitziet. Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering staat bij vrijwel elke uitnodiging.. Verder kan je meestal aangeven op je aanwezig bent door te kiezen uit: Accepteren, Voorlopig (misschien) of Weigeren.

3

Onder knop Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering zit een link verscholen die je naar de vergadering brengt. Deze link kan je kopiëren en in de adresbalk plakken van Google Chrome om naar de meeting te gaan. Je kan ook direct klikken op Deelnemen aan Microsoft Teams-vergadering . Soms verstoppen organisatie/bedrijven de link op een andere manier, dan staat erbij bijvoorbeeld ‘Klik hier om deel te nemen’. Het is dan ook mogelijk om rechts te klikken en te kiezen voor Link kopiëren.

 

4

Nadat je hebt geklikt op de knop Deelnemen aan Microsoft… wordt vaak gevraagd om in te loggen, maar dit is niet noodzakelijk. Lukt het niet om te omzeilen? Ga dan terug naar de uitnodiging en klik nogmaals op Deelnemen aan Microsoft Teams.. of  herlaad de pagina/plak de link opnieuw in de browser.

5

Er wordt nu gevraagd hoe je Teams wilt gebruiken. Heb je Teams geïnstalleerd? Kies dan Uw Teams-app openen. In de browser is ook gewoon mogelijk.

6

Sta toe dat je Camera en Microfoon worden gebruikt.

7

Je ziet jezelf in beeld. Je kan eventueel totdat je toegelaten wordt aan de meeting de camera en/of microfoon uitschakelen door de schuifjes naar links te zetten, dan kan je nog rustig wat anders gaan doen, houd ondertussen het scherm wel een beetje in de gaten natuurlijk. Indien je niet bent ingelogd met een Microsoft account, kan je een naam invullen die anderen in de meeting ook zien. .

8

Meestal wacht je nu in de lobby. De  organisator krijgt hier een melding van en kan jou toelaten.

Vragen naar aanleiding van deze handleiding? Stel je vraag door een reactie achter te laten.

2 antwoorden
  1. Wim de Groot
    Wim de Groot zegt:

    Hallo,
    Onder de kop “Deelnemen aan Teams meeting zonder account in de browser, bijvoorbeeld Google Chrome” staat:
    1. Teams werkt nog beter als je het installeert, dit is gratis en je hebt er ook geen Microsoft account voor nodig,
    Maar als doorklik op de link, staat er:
    3. Log na het installeren in met je Microsoft-account.
    Wat is het nou?

    Beantwoorden
    • Stephan Terpstra
      Stephan Terpstra zegt:

      Beste Wim,
      Bedankt voor de vraag, scherp. Zodra je Teams hebt geïnstalleerd wordt er verplicht om in te loggen. Maar als je een link voor een vergadering hebt kan je deze vanaf nu ook openen met de Teams applicatie, zonder dat het een account vereist. Vervolgens kan je verder niks met de applicatie doen, naast dus deelnemen aan vergaderingen. Voor vergaderingen inplannen, chatten, contacten opslaan, en nog veel meer is een account wel verplicht.

      Ik begrijp de verwarring en ik hoop dat het nu duidelijker is. We gaan de artikelen bijwerken om het te verduidelijken, bedankt voor het aankaarten.
      Groeten,
      Stephan

      Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

    Plaats een Reactie

    Meepraten?
    Draag gerust bij!

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.