757 keer gelezen

Teams Rooms van Microsoft is de brug tussen medewerkers die thuis achter hun eigen computer zitten en medewerkers die op kantoor in een vergaderzaal aanwezig zijn. Je wilt dat de communicatie tussen de thuiswerkers en kantoor zo goed mogelijk verloopt en hiervoor is Teams Rooms een mooie oplossing. Lees hier de belangrijkste informatie over Teams Rooms, als je ermee aan de slag wilt of vragen hebt dan kan je altijd contact opnemen.

Teams Rooms (Bron: Microsoft) aan de rechterkant zie je een computer die speciaal voor Teams Rooms is

Teams Rooms in de praktijk

Je zit met een groepje collega’s in een vergaderzaal en ziet alle thuiswerkers op een scherm/televisie. Het kan ook zijn dat je op het ene scherm een presentatie ziet en op het andere scherm alle thuiswerkers.

Camera’s, microfoons, speakers

Voor Teams Rooms gebruik je speciale camera’s die in staat zijn om meerdere personen goed in beeld te brengen die in de vergaderzaal zitten. Er zijn zelfs camera’s die kunnen draaien en daardoor precies de persoon in beeld brengen die aan het praten is. Er kunnen speciale microfoons op de tafel of muur worden bevestigd om het geluid op te vangen van de deelnemers in de vergaderzaal. Er zijn ook speakers die speciaal voor vergaderzalen zijn bedoelt, deze zorgen er onder andere voor dat het geluid niet gaat rondzingen. Welke apparatuur jij nodig hebt is heel erg afhankelijk van de zaalgrootte, hoeveel mensen er in de zaal aanwezig zullen zijn en welke functie’s wel en niet wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld veel presenteren of eigenlijk alleen praten met de thuiswerkers?

Speciale computer

De camera’s, microfoon, speakers (en eventueel andere computers) sluit je aan op een speciale computer voor Teams Rooms. Deze computer heeft een klein schermpje met opties die je ook terug vindt in de gewone versie van Microsoft Teams. Je kan gelijk een vergadering starten en direct (een thuiswerker) bellen.

Scherm op de computer voor Teams Rooms 

Apparaten voor Teams Rooms

Er zijn een aantal bedrijven die apparaten zoals camera’s, microfoon, en computers maken voor Teams Rooms. Veel camera’s en microfoons zijn al geschikt voor Teams, het zou dus best wel eens kunnen dat je al een camera in huis hebt die geschikt is voor Teams Rooms. Je hebt dan bijvoorbeeld alleen nog een speciale computer nodig om met Teams Rooms aan de slag te gaan.

Licenties

Om Teams Rooms te kunnen gebruiken heb je een bepaalde licentie nodig. Deze licentie heet Microsoft Teams Rooms Standard kost € 12,60 per maand en kan je koppelen aan een speciale gebruiker voor Teams Rooms (resource account).

Hardware voor Teams Rooms

Er zijn verschillende bedrijven die apparatuur zoals, camera’s, microfoons, en computers maken voor Teams Rooms. Op dit moment zijn dat: Logitech, Dell, Jabra, Poly en Yaelink.

Hulp en advies

Graag helpen we je om de juiste keuzes te maken bij de overstap naar Teams Rooms. Het is belangrijk om apparatuur aan te schaffen die past bij jouw vergaderzaal en het gebruik van Teams Rooms door collega’s. Zo geef je niet teveel geld uit en loop je ook niet achteraf achter de feiten aan. Als Teams Rooms is geïnstalleerd dan wil je natuurlijk ook weten hoe je het zo optimaal mogelijk kan gebruiken. Wij zij er ook om het aan jou en collega’s uit te leggen.

Vragen over dit artikel kan je ook hieronder stellen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *