Instellingen voor vergadering Teams: Wie mag presenteren?

,

 3,483 keer gelezen

Voordat je vergadering op Microsoft Teams begint kan je precies instellen wie er tijdens de meeting wel- en niet mogen presenteren. Er zijn een aantal verschillen tussen presentatoren en deelnemers, waar je in dit artikel alles over leest: Verschil tussen presentator en deelnemer Teams. Bekijk de video of lees de onderstaande handleiding.

De opties voor de vergadering in Teams aanpassen

Wie mogen er presenteren? Kunnen hun scherm delen? En hoeven niet in de lobby te wachten.

1

Plan eerst je vergadering zoals je dit altijd doet. Zorg dat er iemand is uitgenodigd en kies voor Opslaan. De knop voor de instellingen van de vergadering krijg je namelijk pas te zien nadat je iedereen hebt uitgenodigd. Zie ook: Hoe organiseer je een vergadering (meeting) in Microsoft Teams?

2

Klik in de agenda op de ingeplande vergadering.

3

Kies in dit scherm voor Vergaderopties of Opties voor vergadering. Er zijn twee knoppen die naar dezelfde plek leiden. Let op: Op MacOS werkt dit niet perfect. Je kan rechts klikken op de knop en deze kopiëren, plak het bij voorkeur in Google Chrome.

4

Er opent zich een venster in de browser. Misschien moet je nog inloggen met je Microsoft Account.

Inloggen Teams

5

Bepaal wie er niet in lobby hoeft te wachten en dus gelijk wordt toegelaten tot de vergadering. Wie mag presenteren staat altijd op Iedereen, je kan hier kiezen dat Personen in mijn organisatie (collega’s), Specifieke personen of alleen jij mag presenteren.

Wist je dat je tijdens de vergadering ook iemand presentator kan maken? Lees het hier: Iemand presentator maken in Microsoft Teams tijdens meeting

6

Kies voor Opslaan. 

7

Kunnen we jouw organisatie helpen bij Teams of Microsoft 365? Neem direct contact op, of bekijk de onderstaande diensten:

2 antwoorden
 1. Bart
  Bart zegt:

  Dag,
  Als ik de vergaderopties wil aanpassen opent zich een nieuw scherm welke zegt dat ik niet gemachtigd ben omdat ik niet de organisator ben (echt wel); mijn vrouw haar emailadres verschijnt dat die de organisator is….. (ze heeft mijn pc een keer gebruikt). Aan/uit, opnieuw opstarten etc helpt niets.
  Ik kan de vergaderopties van wie wel/niet presenteert dus niet aanpassen. Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
  • Stephan Terpstra
   Stephan Terpstra zegt:

   Beste Bart,
   Bedankt voor je vraag. Het lijkt erop dat de account van jou en je vrouw door elkaar zijn geraakt. Probeer als eerste om je Teams account van de webbrowser overeen te laten komen met jou eigen account. Waarschijnlijk ben jij ingelogd op de Teams applicatie, maar is je vrouw ingelogd op de Teams web versie. Dat doe je door naar teams.microsoft.com te gaan. Dit is een probleem want als je de ‘Vergaderopties’ opent, wordt de webbrowser opgestart en dan kunnen de accounts botsen.

   Laat gerust weten of het helpt.
   Groeten,
   Stephan

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.