Een Kanaalagenda maken op Teams

, ,

 4,292 keer gelezen

Werk je al een tijd met een team of zelfs een specifiek kanaal in Microsoft Teams? Dan wordt het misschien tijd om een Kanaalagenda toe te voegen. Een Kanaalagenda is precies wat de naam zegt: een agenda voor een specifiek kanaal. Hiermee wordt het overzicht en de efficiëntie van het werken en inplannen van vergaderingen verbeterd. Het plannen van een vergadering gaat veel sneller en makkelijker, het is daarom een must-have voor alle personen die al Teams ervaring hebben.

Zie ook:

Een Kanaalagenda toevoegen

1

Ga naar het plusje bij een kanaal.

2

Selecteer Kanaalagenda of zoek het op in de zoekbalk.

Let op: Je kan geen kanaalagenda toevoegen aan een privé team.

3

Hier lees je wat een kanaalagenda inhoud en kan. Klik vervolgens op toevoegen.

4

Typ de naam van de agenda en selecteer of er berichten in het kanaal worden geplaatst over de agenda. Klik daarna op Toevoegen.

Tip: Als je selecteert dat er berichten over de agenda in het kanaal worden geplaatst zullen je mede-deelnemers meer betrokken zijn. Ze krijgen te zien dat je een Kanaalagenda hebt aangemaakt en telkens wanneer er een overleg wordt geplant zal er automatisch een bericht verstuurd worden.

5

Er ontstaat een nieuw tabblad waar de Kanaalagenda te vinden is en alle leden van het kanaal krijgen (indien aangevinkt) een bericht.

6

Wanneer de Kanaalagenda geopend wordt krijg je een ‘normale’ Teams agenda te zien met alleen de activiteiten voor het kanaal.

7

Bij het aanmaken van een nieuwe vergadering worden automatisch alle deelnemers van het kanaal uitgenodigd, deze hoef je dus niet toe te voegen. Je hebt nog steeds de optie om personen van buiten het kanaal uit te nodigen.

Indien aangevinkt zal er een bericht in de kanaal chat geplaatst worden wanneer er een nieuw overleg is toegevoegd, gewijzigd of geannuleerd.

8

Kunnen we jouw organisatie ook helpen bij Teams of Microsoft 365? Neem direct contact op, of bekijk onze diensten.

Stel vragen over deze handleiding hieronder! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.