Hoe vraag ik een telefoonnummer aan voor Microsoft Teams?

,

 8,687 keer gelezen

Je kan een telefoonnummer aanvragen en die gebruiken om te bellen met Microsoft Teams. Overal waar je Teams gebruikt kan je dit telefoonnummer gebruiken om oproepen te ontvangen en personen te bellen op vaste nummers. Hieronder leggen we uit hoe je een persoonlijk telefoonnummer aanvraagt. In Teams is het ook mogelijk om een servicenummer aan te vragen, waarbij een kiesmenu en wachtrij kan instellen. Het aanvragen van een servicenummer voor Microsoft Teams leg ik binnenkort ook uit in een handleiding. Hou de site in de gaten ;). Mocht je ergens vragen over hebben dan kan je zeker contact opnemen door te reageren of een bericht te sturen. Zie ook onze contactpagina.

Numpad in Teams als je een telefoonnummer hebt

Bekijk ook zeker onze video over een telefoonnummer in Teams.

Hoe vraag ik een persoonlijk telefoonnummer aan in Microsoft Teams?

1

Ga naar https://admin.teams.microsoft.com/ en log in met je Microsoft 365-account. Om hier in te loggen moet je een administrator (beheerder) van je Microsoft 365 tenant zijn. Helaas werkt deze site op Safari niet goed, gebruik daarom Edge, Chrome of Firefox.

2

Kies onder Spraak voor Telefoonnummers.

3

Klik op Toevoegen.

4

In dit voorbeeld kiezen we bij Nummertype voor een Gebruiker (abonnee). Dit is een persoonlijk nummer die je kan toewijzen aan een specifieke medewerkers in jouw bedrijf. Het nummer kan niet gebruikt worden als servicenummer met kiesmenu en wachtrij.

5

Vul bovenaan een naam en beschrijving in. Dit is vooral voor de herkenbaarheid als je veel nummers hebt. Vul de plaats in. Zoek bij Locatie een bestaande locatie of klik op Locatie toevoegen en vul de gegevens in van jouw kantoor. Let op: Heb je al een locatie toegevoegd en kan je die niet vinden? Zoek dan op plaats bij het toevoegen van de locatie, anders wordt deze vaak niet gevonden. Hopelijk gaat Microsoft dit snel oplossen. Kies het netnummer en bepaald hoeveel nummers je wilt hebben.

6

Klik op Volgende en je krijgt een bericht dat de bestelling is geplaatst.

7

Er vindt op dit moment nog een handmatige controle plaats. Je ontvangt een e-mail van Microsoft of wordt gebeld. Hierna vind het telefoonnummer terug bij Nummers. Binnenkort komt er meer informatie over bellen met Teams op deze site. Ondertussen helpen we jou graag om bellen met Teams perfect in te stellen voor je organisatie. Lijkt je dit handig? Neem dan contact op.

8

Bekijk ook de video over bellen met Microsoft Teams:

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.