Help! Ik kan geen meeting organiseren in Microsoft Teams.

, ,

 3,311 keer gelezen

Je bent aan de slag gegaan met Microsoft Teams en wilt je eerste meeting (vergadering) organiseren, maar wacht eens: ‘Waar is de knop om een meeting te organiseren?’ Allereerst wil je aanraden om dit artikel te lezen: daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een meeting organiseert: Hoe organiseer je een vergadering (meeting) in Microsoft Teams?

Waarom lukt het organiseren van een vergadering (meeting) niet?

Er is een relatief grote kans dat je een  gratis account hebt bij Microsoft of een licentie hebt waar Teams niet bij zit, bijvoorbeeld Microsoft 365 voor thuisgebruik personal of family. Dit zie aan het ontbreken van de agenda in Microsoft Teams.

De agenda is nergens te bekennen

Hoe kan wel meetings organiseren?

Schaf een licentie aan waarmee je toegang krijgt tot (bijna) alle functies van Teams.

Met welke licenties krijg ik Microsoft Teams?

Heel veel licenties, maar de onderstaande licenties liggen het meest voor de hand om te kopen. Je mag ons ook bellen voor advies. Geen zorgen, we zullen je voor het eerste gesprek geen factuur sturen. Neem contact op. Het is belangrijk dat je de licentie voor het juiste account aanschaft als je nu al bepaalde functies van Teams gebruikt, je schaft het dus aan voor het account dat je nu al gebruikt.

Microsoft Business Basic 

Met deze licentie krijg je Microsoft Teams waardoor je ook vergaderingen in kan plannen en de webapplicaties van Office. Let op: Je kan de applicaties van Office niet installeren op je computer. Bij tijdelijk gebruik raad ik je aan om een maandelijks abonnement aan te schaffen.

Klik hier voor de site van Microsoft met meer informatie.

Microsoft Business Standard

Met deze licentie krijg je Microsoft Teams en kan je ook Office installeren op je computer. Bij tijdelijk gebruik raad ik je aan om een maandelijks abonnement aan te schaffen. Bij tijdelijk gebruik raad ik je aan om een maandelijks abonnement aan te schaffen.

Klik hier voor de site van Microsoft met meer informatie.

Alternatief: Direct opbellen

Als alternatief kan je personen via de chat ook direct opbellen. Bij een groepsgesprek bel je ze allemaal tegelijk op. Zie ook: Hoe maak ik een groepschat in Microsoft Teams?

1

Klik op Chat.

2

Open de chat met de perso(o)n(en) die je wilt bellen.

3

Klik rechtsboven op het teken voor videobellen of bellen. Bij een groepsgesprek bel je iedereen tegelijk op. Tijdens het gesprek kan je ook nog personen toevoegen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.