Aan de slag met Microsoft 365 Business Standard

, ,

 2,193 keer gelezen

Microsoft 365 Business Standard

Je hebt voor je werk een Microsoft 365 Business Standard licentie gekregen. Hieronder staan de zes belangrijkste stappen voor een goede start. Komt je ergens niet uit? E-mail dan je vraag naar support@timetoguide.nl.

Dit zijn de diensten die horen bij je Microsoft 365 Business Basic licentie:

  • Je eigen bedrijfs-e-mailadres met 50 GB opslag. Meestal eindigt dit op @naamvanjebedrijf.nl.
  • De bedrijfslicentie voor Microsoft Teams om samen te werken met je collega’s.
  • De mogelijkheid om de programma’s Outlook, Word, Excel en Powerpoint en meer te installeren op je computer.
  • 1 TB aan cloudopslag in OneDrive.
  • De apps van Office op mobiele apparaten zoals je smartphone en tablet.

1) Account de eerste keer instellen

Log de eerste keer in op https://www.outlook.com, wijzig je wachtwoord en stel tweestapsverificatie in. Lees deze handleiding voor de stapsgewijze uitleg: Microsoft 365-account de eerste keer instellen – Voor klanten

2) Teams installeren

Via Teams kan je eenvoudig communiceren met je collega’s. Download Teams via de volgende link voor je computer: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/microsoft-teams/download-app. Kies voor Downloaden voor Desktop. Ook van Teams is een app voor de smartphone. Je logt in met je gebruikersnaam die eindigt op @naamvanjebedrijf.nl en het wachtwoord dat je eerder hebt ingesteld.

Teams  app

 

3) Office installeren

Met Microsoft 365 Business Standard kan je de applicaties van Office zoals Word, Excel en Powerpoint op je computer installeren. Lees in deze handleiding hoe je dit doet: Hoe installeer je Office op je computer met Microsoft 365?

4) E-mail instellen

De e-mail kan je altijd lezen op https://www.outlook.com. Je kan de e-mail ook instellen in mailprogramma’s; bijvoorbeeld in Outlook, de standaard mailapp op Windows of Thunderbird. Lees hier hoe je de e-mail instelt op Outlook: E-mailaccount toevoegen in Outlook. De app van Outlook is ook beschikbaar op de smartphone.

 Outlook app

 

5) Optioneel: Sla bestanden in de Cloud met OneDrive

Je kan bestanden opslaan in de cloud met op OneDrive. Download OneDrive op je computer via https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/onedrive/download. OneDrive wordt als map zichtbaar in de verkenner of finder (macOS).

6) Optioneel: Installeer de apps van Word, Excel en Powerpoint en OneDrive

Zoals in stap 2) en 3) is beschreven zijn er apps van Outlook en Teams voor de smartphone en tablet. Ook van Word, Excel en Powerpoint zijn apps die je op je smartphone en tablet kan installeren.

        

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.