Aan de slag met Microsoft 365 Business Basic

, ,

 6,306 keer gelezen

Microsoft 365 Business Basic

Je hebt voor je werk een Microsoft 365 Business Basic licentie gekregen. Hieronder staan de vijf belangrijkste stappen voor een goede start. Komt je ergens niet uit? E-mail je vraag naar support@timetoguide.nl.

Dit zijn de diensten die je krijgt bij je Microsoft 365 Business Basic licentie:

  • Je eigen bedrijfs-e-mailadres met 50 GB opslag. Meestal eindigt dit op @naamvanjebedrijf.nl.
  • De bedrijfslicentie voor Microsoft Teams om samen te werken met je collega’s. Teams kan je ook installeren als programma.
  • De webversies van de Office-Apps: Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Je kan Office dus niet installeren op Windows en MacOS.
  • 1 TB aan cloudopslag op OneDrive.
  • De apps van Office op mobiele apparaten zoals je smartphone en tablet.

1) Account de eerste keer instellen

Log de eerste keer in op https://www.outlook.com, wijzig je wachtwoord en stel tweestapsverificatie in. Lees deze handleiding voor de stapsgewijze uitleg: Microsoft 365-account de eerste keer instellen – Voor klanten

2) E-mail instellen

De e-mail kan je altijd lezen op https://www.outlook.com. Je kan de e-mail ook instellen in mailprogramma’s; bijvoorbeeld in Outlook, de standaard mailapp op Windows of Thunderbird. Lees hier hoe je de e-mail instelt op Outlook: E-mailaccount toevoegen in Outlook. De app van Outlook is ook beschikbaar op de smartphone.

 Outlook app

 

Gedeeld postvak? 

Krijg jij ook toegang tot de info-postbus of andere e-mailadressen van het bedrijf, dan heb je hier de rechten voor gekregen via je bedrijf.

Gedeelde postbus toevoegen aan Outlook computer

Gedeeld postvak toevoegen op Outlook.com

Gedeelde postbus toevoegen in Outlook app voor smartphone

3) Teams installeren

Via Teams kan je eenvoudig communiceren met je collega’s. Download Teams via de volgende link voor je computer: https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/microsoft-teams/download-app. Kies voor Downloaden voor Desktop. Ook van Teams is een app voor de smartphone. Je logt in met je gebruikersnaam die eindigt op @naamvanjebedrijf.nl en het wachtwoord dat je eerder hebt ingesteld.

Teams  app

 

4) Optioneel: Sla bestanden in de Cloud met OneDrive

Je kan bestanden opslaan in de cloud met op OneDrive. Ga hiervoor naar https://www.onedrive.com. Met je Business Basic licentie kan je ook gebruik maken van de webapplicaties van Office, zoals Word, Excel en Powerpoint op OneDrive. Let op: Dit zijn dus niet de geïnstalleerde programma’s, maar de versies die draaien in je browser.

5) Optioneel: Installeer de apps van Word, Excel en Powerpoint en OneDrive op de smartphone of tablet

Zoals in stap 2) en 3) is beschreven zijn er apps van Outlook en Teams voor de smartphone en tablet. Ook van Word, Excel en Powerpoint zijn apps die je op je smartphone en tablet kan installeren.

        

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.